سس رژیمی کاله پرو

مردم به‌وسیلهٔ مقولات فلسفی ، حقایق ، واقعیات و ارزش‌ها را جستجو مى‌کنند . مربیان تربیت بدنى از طریق فلسفهٔ قادر به مطالعهٔ معنی ، ماهیت ، اهمیت و منبع ارزش‌ها در تربیت بدنى هستند . فلسفه ، راهنماى مربى براى تعیین اهداف و اصول است و همچنین رابط تربیت بدنى و ورزش و تأمین‌کنندهٔ ابزار منطقى براى ارزیابى ارزش خدماتى تربیت بدنى و ورزش در برنامه‌هاى رسمى و غیررسمى است .

اعمال حرفه‌اى و تخصصى بر مبناى هوس و هیجانات کامل نخواهد شد . تنها براساس اصول فلسفى روشن و بدیهى است که عملکرد حرفه‌اى به بار مى‌نشیند . به‌ویژه وقتى که معلمان تربیت بدنى باورهاى فلسفى خود را به‌صورت منطقى و منظم توسعه داده باشند و بهترین علایق و خواسته‌هاى بشر را منعکس سازند .

توسعهٔ اصول فلسفى براى داوطلبان حرفهٔ تربیت بدنى لازم است . در این صورت زمینهٔ فکرى مشترکى در مورد حرفهٔ تخصصى خواهند داشت و به درستى قادر به تبلیغ ارزش‌ها و مفاهیم رشته خواهند بود . و براى ارتقاء یافتن به مدارج بالاى حرفه‌اى انگیزهٔ کافى خواهند داشت و از توانایى مؤثر براى ارزیابى عملکردها برخوردار خواهند بود .

 

فلسفهٔ تربیت بدنى و ورزش راهنماى مختصصان است . عمل هوشمندانه مستلزم داشتن بینش و باور فلسفى نسبت به زندگى است . قبل از اجراى برنامه باید از موارد ضرورى و قابل قبول آگاه شد . فلسفه متخصصان را در تعیین نتایج و اهداف برنامه‌ها و روش بررسى این نتایج یارى مى‌کند .

 

بسیارى از فعالیت‌هاى تربیت بدنى و ورزش امروزه بدون برنامه‌ هستند . اهداف و نشانه‌هاى برنامه از باور فلسفى ما نشأت مى‌گیرد . بنابراین ، اعتقاد مربى به تقویت همبستگى انسان‌ها از طریق بازى و تربیت بدنى بر مبناى نظام و بینشى تربیتى است که این نظام خود منطق و دیگر اصول فلسفى را در بر مى‌گیرد . البته فلسفهٔ تربیت بدنى و ورزش چنین نظامى را به‌وجود خواهد آورد .

 

فلسفهٔ تربیت بدنى و ورزش ، جامعه را از تأثیر مثبت رشته بر ارزش‌هاى اجتماعى آگاه مى‌سازد . در جامعهٔ متحول مردم مشتاق هستند از چگونگى تأثیر تربیت بدنى بر مواردى چون عملکرد انسان ، سطح کیفى زندگى و خلّاقیت و ابتکار انسانى آگاه باشند . اصول فلسفى کامل در تربیت بدنى و ورزش ، در تفسیر ارزش‌هاى مهم جامعه مؤثر بوده ، در نتیجه برنامه‌ها متناسب با نیاز شکل خواهند گرفت .

 

در تعریف تربیت بدنى و ورزش اهمیت تربیتِ بدن و همچنین تربیت از طریق بدن مورد تأکید قرار گرفته است . فلسفهٔ تربیت بدنى و ورزش که هدف‌هاى اصلى را اعلام مى‌دارد ، معلوم خواهد ساخت که آیا اهداف حرفه‌اى و اهداف تربیت عمومى باهم مرتبط هستند یا نه ؟ مربى تربیت بدنى باید براى توسعهٔ فلسفهٔ تربیتى خود و براى سوق دادن والاترین علایق افراد در یک طریق منطقی ، معقول و منتظم تلاش کند و در این تلاش از حقایق علم و نظریه‌هاى کاربردى که از تربیت بدنى و ورزش به‌عنوان ابزار مورد نیاز انسان‌ها حمایت مى‌کند ، کمک بگیرد .