پرو شیر کازئین کاله پرو

یکی از ورزشهای پرطرفدار سال های اخیر در ایران، رشته بدنسازی است که شاید بعد از فوتبال که دیگر از جنبه ملی به کشتی طعنه می زند، بیشترین تعداد ورزشکار را از میان جوانان به خود جذب کرده است.

بدنسازی بر خلاف اغلب رشته ها که هزینه های جانبی زیادی را به ورزشکاران تحمیل می کنند، ورزش چندان گرانی نیست. نگاهی به رشد بی رویه باشگاه های بدنسازی در شهرها و حتی روستاهای دورافتاده کشور، کافیست تا به همه گیر شدن این رشته و تعداد بی شمار کسانی که به آن می پردازند ، ایمان بیاوریم.

کارشناسان علوم ورزشی از بدنسای و پرورش اندام به عنوان زیربنای تمامی ورزش ها یاد کرده و آمادگی بدنی که برای پیشرفت درکلیه رشته ها لازم است را از طریق تمرینات بدنسازی میسر می دانند.

با این حال هنوز از این رشته پرطرفدار بهره برداری صحیحی صورت نگرفته و بیشتر همان جنبه " زیبایی اندام" مد نظر است تا " پرورش بدن" ، در حالی که اغلب ورزشکاران حرفه ای تمرینات بدنسازی را در برنامه روزانه خود دارند اما موج توجه علاقه مندان به رشته بدنسازی، هنوز جهت های لازم را نگرفته وشیوه صحیح استفاده از آن به فرهنگی غالب بدل نشده است.

با این وجود، هرروز شاهد تأسیس یک باشگاه بدنسازی تازه در جمع باشگاه های دیگرهستیم. این بار رقابت میان باشگاه های بیلیارد و بدنسای است؛ ورزشهایی که بیشتر جنبه حاشیه آنها مورد توجه قرار می گیرد و همانقدر که به جنبه های غیر ورزشی بدنسازی توجه می شود، همانقدر هم بیلیارد به سرگرمی شب های بیکاری جوانان بدل شده است!

هر دو دسته باشگاه ها هم همچنان سیر صعودی تکثیر را به سرعت طی می کنند. به عنوان مثال در شهرستانی مثل " جیرفت" با پنج باشگاه بدنسازی حدود یک هزار ورزشکار تحت پوشش قرار گرفته یا در استان فارس بیش از 80 باشگاه بدنسازی وجود دارد که به صورت میانگین در هر کدام 250 نفر فعالیت می کنند.

رشته هایی مثل بادی بیلدینگ( بدنسازی)، پاور لیفتینگ و وزنه برداری همواره در کانون سوء ظن و مظنونین همیشگی پدیده موسوم به دوپینگ بوده اند. این در حالی است که در طی سال های اخیر نمونه های متعددی از افشای استفاده ورزشکاران سایر رشته ها از داروهای نیروزای غیرمجاز، رسوایی های بزرگی را رقم زده است. یکی از صاحبان باشگاه های بدنسازی می گوید:" اسم ما بد در رفته، درست است که بعضی از قهرمانان پرورش اندام خودشان به آمپولی بدن اعتراف می کنند، اما مگر ورزشکاران دیگر دوپینگ نمی کنند؟ ما در اینجا نونه ای  داشتیم که یکی از فوتبالیست های معروف مرتب برای تمرین می آمد. اما بعد از مدتی با یکی از دلال هایی که در اغلب باشگاه های بدنسازی در رفت وآمدند آشنا شد و از او دارو می خرید . در ضمن به این نکته هم توجه کنید که بیشتر بچه هایی که به سمت پرورش اندام می آیند، از قشر کم درآمد  جامعه هستند و توان خرید داروهای نیروزا را ندارند."

گویا بازرسان ویژه کنترل قضیه را دردست گرفته اند ودرصورت ثابت شدن عرضه داروهای نیروزا درباشگاه ها، مجوز فعالیتشان لغو می شود.