پروتونیک کاله پرو

همه می‌دانیم که برای سلامت نیازمند ورزش هستیم اما چیزی که شاید ندانیم این است که اثرات ورزش به مغز ما نیز می‌رسند. تعدادی از تحقیقات نشان می‌دهند که ورزش نه تنها می‌تواند افسردگی را درمان کند بلکه حتی قدرت جلوگیری کامل از وقوع آن را هم دارد.

چرا اهمیت دارد

امروزه مردم بیش از هر زمانی داروهای ضد افسردگی مصرف می‌کنند. از دهه ۱۹۹۰ تا اواسط دهه اول قرن ۲۱، نرخ استفاده از این داروها تقریبا ۴ برابر شده. متخصصان نظر یکسانی ندارند که آیا این تغییر خوب است (یعنی شاید افسردگی بیماری دیرینه‌ای است که بشر به تازگی آن را تشخیص داده و به درمانش پرداخته) یا یک تغییر بد (یعنی استفاده افراطی از داروها مانع از بررسی و استفاده از سایر روش‌ها شده). به هر حال، داروهای ضدافسردگی همراه با خود هزینه‌ها و عوارض جانبی زیادی می‌آورند و ورزش، چه یک درمان جایگزین باشد چه مکمل، به نسبت ارزان و آسان و بدون عوارض جانبی است.

چرا این موضوع الان به چشم آمده

قدیمی‌ترین تحقیقات درباره اثر ورزش بر افسردگی به ۱۹۸۱ برمی‌گردند. برای نمونه تحقیقی به سال ۱۹۹۹ عملا هیچ تفاوتی بین بیمار تحت درمان با زولوفت و بیمار مشغول به ورزش‌های هوازی نشان نداد. حدود ۶۰-۷۰ درصد از مشارکت‌ورزان در آن تحقیق، بعد از ۴ ماه دیگر به عنوان بیمار افسرده شناخته نمی‌شدند. اما جالب اینکه تحقیق مکمل نشان داد اثر درمان ورزشی ماندگارتر از درمان دارویی است.

تحقیقات جدید‌تر نتایج آن تحقیق را تایید می‌کنند. ضمن آنکه همه دانسته‌های دیگر ما اشاره به احتمال بالای وقوع افسردگی در افرادی دارند که فعالیت‌های بدنی‌شان پایین‌تر از دیگران است.

به بیان دیگر اگر شما فردی با برنامه ثابت ورزشی باشید، احتمال اینکه دچار افسردگی شوید تقریبا وجود ندارد. علم می‌گوید: ورزش همان‌قدر که برای سلامت جسم شما مهم است برای سلامت روان شما هم مفید است.