پرو شیک کاله پرو

افسردگی یک بیماری است و داروهای خودش را دارد ، اما قرص‌های ضدافسردگی ، تنها راه‌ِحل درمان نیستند . با چند تغییر خوب در زندگی ، میتوان با این بیماری مبارزه  کرد . یکی از آن‌ها ورزش است . اگر انگیزه ورزش‌کردن را در خودت ایجاد کنی ، می‌تواند معجزه‌ای نجات‌بخش برای درمان افسردگی باشد .

دکتر میشائیل کریگ میلر ، استادیار روان‌پزشکی دانشکده پزشکی هاروارد ، می‌گوید : “ ورزش و تحرک بدنی برای بعضی از افراد به‌مانند داروهای ضدافسردگی عمل می‌کند ، اگرچه ورزش به‌تنهایی کافی نیست .”

ورزش های مناسب برای درمان افسردگی

تأثیر ورزش بر افسردگی ، مثل آب بر آتش !

مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است نشان می‌دهد افرادی که تمرینات ورزشی منظمی را دنبال می‌کنند ، خلق و خویشان به طرز قابل ملاحظه‌ای بهتر است و کمتر افسرده می‌شوند . این افراد اگر هم دچار افسردگی شوند ، میزان افسردگی‌شان خفیف‌تر خواهد بود . یکی از نتایج روانی فعالیت‌های بدنی منظم ، بهبود عزت نفس است . وقتی ورزش می‌کنید ، بدن‌تان اندورفین آزاد می‌کند و فعل و انفعالات اندورفین با گیرنده‌های مغز ، احساس درد را کاهش می‌دهد . اندورفین حس مثبتی شبیه به تاثیر مرفین روی بدن از خود به جا می‌گذارد ، به یاد بیاورید بعد از دویدن یا تمرینات ورزشی چه احساسی را تجربه کرده بودید ، این همان حسی است که به آن نشاط یا سرخوشی هم می‌گویند و با نگاه مثبت و پرانرژی به زندگی همراه است .

اندورفین عملکردی مشابه مرفین دارد یعنی نوعی مسکن است و می‌تواند کاهش‌دهنده‌ی درد باشد . از طرفی به عنوان یک آرام‌بخش هم شناخته می‌شود . این ماده در مغز ، نخاع و بسیاری از نقاط دیگر بدن در پاسخ به مواد شیمیایی مغز که انتقال‌دهنده‌‌های عصبی گفته می‌شوند، آزاد می‌شود . نورون‌های گیرنده‌ی اندورفین ، به انتقال‌دهنده‌هایی که مرتبط با برخی از داروهای ضددرد هستند ، می‌چسبند . اما برخلاف مرفین ، خوشبختانه فعال شدن این گیرنده‌های اندورفین به وابستگی بیمار به دارو‌ یا مواد مخدر منجر نمی‌شود .

جسم و ذهن با یکدیگر در ارتباط هستند . هنگامی که شخص ورزش می‌کند و از بدن خود مراقبت می‌کند در واقع بر روی ذهن خود نیز کار کرده است . البته تمام کسانی که مشکلات وخیم ذهنی دارند باید برای درمان با پزشک خود مشورت کنند .

ورزش نقش اساسی در مقابله با انرژی و اضطراب ایفا می‌کند . ورزش‌های خاصی وجود دارند که بیشتر بر روی سلامت ذهن تاثیر می‌گذارند و می‌توانند افسردگی را دور کنند .

 

ورزش های مناسب برای افسردگی

تاثیر ورزش برای درمان افسردگی

۱ - خواب بهتر : یک جلسه تمرین زومبا یا شنای‌ سبک ، به ما یک خواب باکیفیت در شب هدیه می‌دهد .

ورزش منظم حتی پیاده‌روی ، الگوی خواب ما را تنظیم می‌کند و در بلندمدت تأثیراتش را روی بهبود مشکلات خواب مانند برطرف‌شدن بی‌خوابی و داشتن یک خواب عمیق خواهیم دید . همچنین به تنظیم ریتم شبانه‌روز کمک می‌کند که بخشی از مراحل درمان افسردگی است .

 

۲ - تقویت مغز و حافظه : آزمایشات روی موش‌ها و انسان‌ها نشان می‌دهد که ورزش از چند طریق باعث تقویت قدرت مغز و درمان نشانه‌های افسردگی می‌شود :

  • پمپ بیشترخون به مغز
  • تقویت هیپوکامپ (بخشی از مغز که مسئول حافظه و یادگیری است)
  • افزایش ارتباط بین سلول‌های مغزی (باعث افزایش عملکرد مغز، حافظه بهتر و محافظت از مغز در برابر آسیب و بیماری می‌شود)

طبق پژوهش‌های دانشکده پزشکی دانشگاه هاروراد، فعالیت بدنی باعث افزایش خلاقیت و انرژی ذهنی می‌شود .

 

 ۳ - افزایش اعتمادبه‌نفس : فعالیت منظم یک سرمایه‌گذاری در ذهن ، بدن و روح است .

وقتی تبدیل به عادت شود ، عزت‌نفس ما را تقویت می‌کند و باعث می‌شود احساس قدرت کنیم ، و دیگر با برآورده‌شدن اهداف ورزشی کوچک هم ، احساس پیشرفت و ارزشمندی خواهیم کرد .

همیشه یک فرد با اعتمادبه‌نفس بالا ، راحت‌تر می‌تواند سختی‌های زندگی یا بیماری افسردگی را مدیریت کند . همچنین با شروع تمرینات یک برنامه ورزشی ، به تدریج در اندام خود تغییرات مثبت می‌بینیم که باعث می‌شود احساس بهتری نسبت به ظاهر خود پیدا کنیم .

 

فعالیت منظم یک سرمایه‌گذاری در ذهن ، بدن و روح است . وقتی تبدیل به عادت شود، عزت نفس ما را تقویت می‌کند .

 ۴ - ترشح اندورفین : هنگامی‌که اندروفین در بدن آزاد می‌شود احساس شادی و نشاط در ما به‌وجود می‌آید ٬ چراکه اندورفین یک هورمون طبیعیِ سرخوشی است .

ورزش یکی از راه‌هایی است که اندورفین را در خون بالا می‌برد و افسردگی را به عقب می‌اندازد .

انجام ورزش از نوع اصولیِ آن ، نه فقط ترشح اندورفین ، بلکه ترشح هورمون‌های شادی‌آورِ دیگری مانند نوراپی‌نفرین ، دوپامین و سروتونین را هم تحریک می‌کند . در نتیج هباعث درمان افسردگی خواهد شد .

 

۵ -  رابطه جنسی بهتر : باورش سخت است ، اما برای داشتن یک رابطه جنسی لذت‌بخش هم ورزش به کمک ما می‌آید !

با افزایش جریان خون بدن و تنظیم ترشح هورمون‌ها در پی ورزش منظم ، میل جنسی که در اثر افسردگی از بین رفته کم‌کم به ما برمی‌گردد .

علاوه‌بر این توانایی جسمی و جنسی ما برای برقرارکردن رابطه بیشتر می‌شود ، همچنین ورزشکار بودن یک رابطه جنسی باکیفیت برایمان به ارمغان خواهد داشت و با داشتن رابطه جنسی خوب علائم افسردگی کم و کمتر خواهند شد . 

 

۶ - اجتماعی‌ترشدن : با ورزش منظم در باشگاه ، فرصت بیشتری برای تعاملات اجتماعی کسب کنیم ، تا با دیگران معاشرت داشته باشیم و دوستان جدیدی پیدا کنیم . برای خلاصی از افسردگی یا اضطراب اجتماعی و کم‌رویی ، حضور در اجتماع ضروری است و به روحیه ما کمک زیادی می‌کند .

 

۷ - سبک زندگی ورزشی سالم : با ورزشکارشدن کم‌کم وادار به تغییرات مثبت در سبک زندگی خود می‌شویم . تحقیقات نشان می‌دهد مداومت در تمرینات ورزشی باعث کاهش تمایل استعمال دخانیات در افراد وابسته به نیکوتین و آسان‌ترکردن مراحل ترک سیگار می‌شود . همچنین زندگی ورزشی ما را در مسیر داشتن رژیم غذایی مناسب و سحرخیزشدن قرار می‌دهد ، این هم یک توفیق اجباری برای درمان افسردگی !

 

۸ - کمک به سلامت جسم و حفظ زیبایی اندام : همان‌طور که بودا گفته : «حفظ سلامتی بدن یک وظیفه است ، در غیراین‌صورت ما قادر نخواهیم بود ذهن خود را سالم و شفاف نگه داریم» .

خیلی زود پس از چند جلسه ورزش منظم تأثیر جسمانی ورزش مشخص می‌شود . داشتن بدنی منعطف که استقامت قدرتی و سلامت قلبی-عروقی بالایی دارد و همین‌طور در مسیر وزن متناسب قرارگرفتن ما را سر شوق می‌آورد و یک دلیل به قدر کافی بزرگ برای شادی و خوشحالی به ما می‌دهد! ما برای شکست افسردگی بهانه‌های خاصی لازم نداریم .
 

۹ - جلوگیری از پرخوری و بی‌اشتهایی عصبی : اختلالات تغذیه‌ای مثل بی‌اشتهایی عصبی یا پرخوری عصبی در نهایت ما را مبتلا به افسردگی خواهد‌ کرد .

اما راه‌ِحل بسیار آسان و در دسترسی برای جلوگیری و درمان مشکلات روحی مربوط به اختلالات تغذیه وجود دارد . آن هم ورزش منظم است ، چراکه ورزش به‌طور مستقیم روی روحیه ، احساسات و اشتهای ما موثر است . طبق تحقیقات اشتهای ما با داشتن یک روتین منظم ورزشی کنترل و متعادل می‌شود و راحت‌تر می‌توانیم از پس بی‌اشتهایی (آنورکسیا) یا پرخوری عصبی بربیاییم .

 

ورزش مناسب برای درمان افسردگی

شروع ورزش

هدف‌گذاری معقولی برای خود تنظیم کنید و به اون پایبند باشید . اهداف منطقی تعیین کنید ، لازم نیست که ۱۰ ساعت در هفته پیاده‌روی داشته باشید.

واقع‌بینانه درباره آنچه می‌توانید انجام دهید فکر کنید و به تدریج شروع کنید . برنامه شما باید متناسب با نیازها و توانایی‌های شما تنظیم شود و با هرموفقیتی که در انجام برنامه‌ تان به‌دست آوردید به خودتان جایزه بدهید و از خودتان تشکر کنید . 

  • هنگامی‌ که برای اولین بار شروع به ورزش می‌کنید ، طوری برنامه‌ریزی کنید که از پس آن بربیایید و با برنامه‌تان احساس راحتی کنید . به مرور زمان می‌توانید ورزش‌های متنوع دیگری را هم امتحان کنید .
  • ورزشی را انتخاب کنید که از آن لذت ببرید . ورزش باید مفرح باشد .
  • سعی کنید هر روز ورزش کنید . برنامه‌ی ورزشی‌تان را در تقویم خود ذخیره کنید تا حتما سر ساعت به شما یادآوری شود .
  • تنوع در زندگی لازم است . پس تمرینات ورزشی را طوری انتخاب و برنامه‌ریزی کنید که خسته نشوید یا حوصله‌تان سر نرود . بررسی کنید که در محل زندگی‌تان چه امکانات و باشگاه‌های ورزشی مناسبی وجود دارد .
  • یادتان باشد دلیلی ندارد ورزش ورشکست‌تان کند ! مگر اینکه ورزشکار حرفه‌ای باشید و مجبور باشید پول زیادی به ورزش اختصاص دهید . پس سراغ حق عضویت‌های سرسام‌آور باشگاه‌های ورزشی یا خریدن تجهیزات ورزشی گران‌قیمت نروید .
  • بچسبید به ورزش ! اگر همیشه و با یک برنامه‌ریزی منظم ورزش کنید ، بعد از مدتی ورزش بخشی از زندگی‌تان خواهد شد و افسردگی‌ را هم به مقدار قابل توجهی دور خواهد کرد .

مؤثرترین ورزش‌ها برای درمان افسردگی

مشخص است که هر نوع ورزشی به درمان افسردگی کمک می‌کند . اما اگر قرار باشد چند نوع فعالیت بدنی مشخص را به شما معرفی کنم ، باید بگویم فعالیت‌های بدنی زیر تأثیرات قابل ملاحظه‌ای در بهبود افسردگی دارند . ورزش هایی مثل :

۱ - یوگا

ورزش مناسب درمان افسردگی

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که یوگا در حفظ سلامت روان کمک می‌کند این است که با تمرینات مراقبه بدن و ذهن ما را ادغام می‌کند ، چراکه یوگا ورزشی شامل تمرینات مختلف جسمی ، تکنیک‌های تنفس هوشیار و تمدد اعصاب است .

بسیاری از درمانگران ، یوگا را برای مدیریت احساس غم ، خشم و اضطراب و همین‌طور کاهش دردهای جسمی مزمن مثل کمردرد یا گردن‌درد پیشنهاد می‌دهند .

این‌‌که یوگا باعث آرامش می‌شود را نمی‌توان دستِ‌کم گرفت . دکتر میسون ترنر از گروه پزشکی (Kaiser Permanente) درباره تأثیر یوگا بر درمان افسردگی این‌طور توضیح می‌دهد :

« ترکیب مراقبه و فعالیت‌ بدنی از عناصر مهم تسکین دردهای روح است . تنفس صحیح و مراقبه به ما کمک می‌کند تا در لحظه حال حضور داشته باشیم و فرصتی برای پاک‌کردن ذهن از انرژی‌های منفی پیدا کنیم » .

در مطالعه‌ای که بر روی ۶۵ زن مبتلا به افسردگی و اضطراب انجام شد ، نشان داد ۳۴ زنی که دو هفته در کلاس یوگا شرکت کرده بودند ، در مقایسه با ۳۱ زنی که در کلاس شرکت نداشتند ، کاهش معنی‌داری را در علائم افسردگی و اضطراب نشان دادند .

سنت‌های شرقی مانند یوگا تاثیر ضد افسردگی فوق العاده‌ای دارند ، زیرا ذهنیت را بهبود بخشیده و افکار منفی و تکراری را از بین می‌برند . باعث افزایش قدرت شما شده و باعث تعادل در تنفس‌تان می‌شود و از این طریق می‌توانند به درمان افسردگی‌تان کمک کند .

یکی از ویژگی‌های خوب یوگا این است که این ورزش بر پایه حرکات کششی و قدرتی است و بر تنفس تمرکز دارد. بنابراین باعث آرامش فرد می‌شود . هنگامی که فرد تنفس عمیق انجام می‌دهد احتمال اضطراب و استرس کاهش می یابد .

۲ - زومبا و ایروبیک در خانه 

ورزشهای مناسب درمان افسردگی

از شادترین فعالیت هایی که در درمان افسردگی فوق العاده مؤثر و مهیج هستند میتوان به زومبا و ایروبیک اشاره کرد . تاثیر دوچندان این فعالیت ها زمانی آشکار میشود که به صورت گروهی و دست جمعی صورت بگیرند . مطالعات نشان میدهند که برای درمان افسردگی ، ایروبیک و زومبا به دلیل تقویت ارتباط بین ذهن و اندام ها از اولیت بیشتری نسبت به سایر فعالیت ها برخوردار هستند .

ماهیت ساختاری ورزش‌های هوازی مثل رقص یا ایروبیک ، جنبشی ، مفرح و هیجان‌انگیز است . پیچ‌ وتاب‌ خوردن ریتمیک با یک موسیقی شاد و همراهی با دوستان پر انرژی حاضر در باشگاه باعث می‌شود آن‌قدر جذب تمرینمان شویم که مشکلات خارج از کلاس را برای ساعتی کلا فراموش کنیم .

علاوه‌بر این رقصیدن هم تعاملات اجتماعی ما را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود از چاه انزوا و غم خارج شویم . فقط یک جلسه یک ساعته شرکت در جلسه زومبا یا هر ورزش مهیج دیگری کافی است تا متوجه چالاکی و چابکی جسم خود و تحرک و کاهش استرس و تنش روزمره شویم و درمان افسردگی را با موفقیت بیشتری پشت بگذاریم .

چند دقیقه بالا و پایین پریدن آرام ، می‌تواند باعث ترشح اندورفین در بدن شود .

۳ - شنا

ورزش های مناسب درمان افسردگی

شناکردن می‌تواند برای خلق افسرده تأثیرات شگفت‌انگیزی داشته باشد . تقویت و رشد سلول‌های مغزی ، ترشح اندروفین و هورمون‌های شادی‌آور، کمک به حفظ سلامت بدن و تناسب اندام و بهانه‌ای برای بودن در جمع فقط چندتا از فواید ورزش شنا است .

شناکردن و رفتن زیر آب مثل یک آرام‌بخش و کاهنده فشارهای عصبی زندگی عمل می‌کند ، چراکه آب‌درمانی به‌عنوان یکی از روش‌های مؤثر در درمان افسردگی اثبات شده است .

حتی اگر شنا بلد نیستیم باز هم می‌توانیم از اثرات مثبتش بهره‌مند شویم ، حتی پیاده‌روی در آب بسیار روی سلامت روح و جسم ما تأثیرگذار است .

۴ - پیاده‌روی در طبیعت و جنگل یا پارک

ورزش های مناسب افسردگی

قدم‌زدن در دل طبیعت یا پارک یک ترفند ساده برای ایجاد حس خوب است . پیاده‌روی یک تمرین هوازی آسان و ساده است که تقریبا برای همه متناسب است . تمام چیزی که نیاز داریم یک جفت کفش مناسب است ، حالا آماده‌ایم تا به‌آرامی شروع کنیم و به تدریج مسافت و زمان را افزایش دهیم .

پیاده روی در جنگل و طبیعت تاثیر زیادی بر آرامش ذهن دارد . گذراندن زمان در کنار طبیعت باعث کاهش اضطراب می‌شود و ترشح هورمون آرامش بخش را در بدن افزایش می‌دهد . ضمنا این کار حافظه را نیز بهبود می بخشد .

گنجاندن برنامه پیاده‌روی منظم در برنامه هفتگی‌مان بعد از مدت زمان کوتاهی نتایج خیلی خوبی بر درمان افسردگی و روحیه ما می‌گذارد .

انجام ورزش در زیر نور آفتاب نه تنها تحرک شما را افزایش داده بلکه با استنشاق هوای سالم و لذت بردن از محیط مفرح به درمان افسردگی هم کمک می‌کند .

۵ - دویدن

ورزشهای مناسب افسردگی

دویدن برای سلامتی بسیار مناسب است . این ورزش کالری سوزی بالایی دارند و احتمال بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد . تنها پنج ‌دقیقه دویدن در روز طول عمر را افزایش می‌دهد . دویدن بر روی روحیه نیز تاثیر مثبت دارد .

دویدن تغییراتی در انتقال دهنده‌های عصبی همچون سروتونین و نورپینزین ایجاد می‌کنند که باعث احساس خوب می‌شوند . به نظر می‌رسد که دویدن تاثیر زیادی بر آرامش ذهن دارد .

بررسی‌ها نشان داده است که دویدن می‌تواند افسردگی های مزمن را با کمک رشد نرون های جدید در مغز کاهش دهد . دویدن خواب شب را راحت‌تر می‌کند و باعث افزایش حافظه و کاهش استرس نیز می‌شود .

۶ - بدن‌سازی

ورزش برای درمان افسردگی

 

بدنسازی و تقویت عضلات با افزایش قدرت بدن ، باعث بالابردن عزت نفس و از بین رفتن افسردگی میشو د. این ورزش کمک شایانی به تنظیم خواب شبانه روزی و کاهش استرس میکند و با بهبود خلق و خو درمان موثری برای افسردگی محسوب میشود .

وقتی قدرت زیادتر می‌شود ٬ اعتماد به نفس زیادتر شده و احساس خوشبختی در وجود انسان ریشه می‌کند . مطالعه‌ای که اخیراً بین ۴۵ نفر از بازماندگان سکته مغزی و دارای افسردگی منتشر شد ؛ نشان داد که یک برنامه آموزشی ۱۰ هفته‌ای در باشگاه‌های بدن سازی و فیتنس می‌تواند علائم افسردگی را کاهش داده و در نتیجه علاوه بر مزایای جسمی بسیاری از منافع روحی را به فرد ببخشد . قدرت در واقع نوعی تسلط و کنترل است و این امر می‌تواند به توجه و تمرکز کامل فرد کمک کند ٬ البته بهتر است این نوع ورزش‌ها را به آرامی انجام دهید و در صورت نیاز از مربی‌تان کمک بگیرید .

۷ - دوچرخه سواری

دوچرخه سواری یکی از بهترین ورزش‌ها برای حفظ سلامت جسم و روح است و حتی می‌توانید این ورزش را با زندگی روزانه تلفیق کرده و برای انجام برخی کارهای روزمره مانند رفتن به کافی‌شاپ یا خرید از سوپرمارکت به جای استفاده از خودرو با دوچرخه رفت و آمد کنید.

دوچرخه سواری می تواند احساس استرس، افسردگی یا اضطراب را کاهش دهد. در حین دوچرخه سواری، تمرکز روی جاده به رشد تمرکز و آگاهی از لحظه حال کمک می کند. این ممکن است به شما کمک کند تا تمرکز خود را از گفتگوی ذهنی و افکار روزمره دور کنید.

اگر احساس کردید که بی حال هستید، حداقل 10 دقیقه دوچرخه سواری کنید. با ورزش اندورفین آزاد می شود  که به نوبه خود به شما کمک می کند ضمن کاهش سطح استرس ، احساس بهتری داشته باشید.
هنگامی که دوچرخه سواری را به طور منظم در زندگی خود قرار می دهید، احساس اعتماد به نفس و رضایت بیشتر را برای شما به دنبال دارد

ورزش برای افسردگی

۸ - کیک بوکس

افسردگی گاهی ممکن هست به صورت خشونت و عصبانیت خودش رو نشون بده . وقتی از چیزی عصبانی هستید می توانید با ورزش کیک بوکسینگ خشم خود را همراه با مقداری کالری بسوزانید . جنیفر والترز، مربی خصوصی کیک بوکسینگ می گوید : وقتی خشمگین هستید یا آشفته اید کیک بوکسینگ بهترین راه برای بیرون کشیدن این حالت است . تمام خشم خود را روی کیسه بوکس خالی کنید . البته بهتر این است که کیک بوکسینگ را زیر نظر یک مربی انجام دهید.  می توانید یک باشگاه یا گروهی که مشغول این ورزش هستند پیدا کنید و با آنها مشغول شوید .

 

ورزش و افسردگی

ورزش در زیر نور آفتاب در افسردگی فصلی

در فصل های پاییز و زمستان که نور خورشید کم تر هست ٬ سعی کنید طوری برنامه ریزی کنید که ساعاتی در صبح یا اواسط روز در زیر نور آفتاب ٬ فعالیت ورزشی خود را انجام دهید . نور خورشید یک تقویت کننده خلق و خوی رایگان برای انسان است . 

کمبود نور خورشید در فصل زمستان می‌تواند محرکی برای افسردگی در برخی افراد باشد .افسردگی فصلی که به عنوان اختلال عاطفی فصلی شناخته می‌شود ، در ماه‌های گرم‌تر سال به ندرت رخ می‌دهد . رفتن به فضای باز و قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند به تسکین استرس و افسردگی شما کمک کند .

محققان فرانسوی معتقدند نور و به طور دقیق تر رنگ نور می تواند نقش بسزایی را در روحیه و همینطور رفتارهای انسانی ایفا کند . آنها برای مقابله با افسردگی به خورشید درمانی روی آورده اند .

آنها معتقدند یکی از دلایل خودکشی و شیوع افسردگی در فرانسه و سایر کشورهای اروپایی این است که مدت زمان زیادی در سال هوا ابری است .

این محققان در یک مطالعه افرادی را که مبتلا به افسردگی های مزمن یا احساس خودکشی بودند ، مورد بررسی قرار داده و با کمک طیف های مختلفی از نور به بررسی تغییرات روحی و روانی در آنها پرداختند .

نتیجه تحقیق نشان داد که بیش از ۸۳ درصد از بیماران مبتلا به افسردگی با دریافت طیف قابل توجهی از نور درمان شدند .
 

هنگامی که نور از طریق چشم ها عبور می کند و به مغز می رسد ، سروتونین آزاد می شود . در طول پاییز و زمستان ، روشنایی روز کمتر از بهار و تابستان است و این امر باعث پایین آمدن سطح سروتونین در بدن می شود .

سروتونین ، ماده شیمیایی مهمی در مغز بوده که به عنوان «انتقال دهنده عصبی» شناخته می شود . انتقال دهنده عصبی ، مولکولی در مغز است که به سلول های عصبی کمک می کند که با یکدیگر کار کنند . سروتونین باعث نشاط و شادی می شود .

کاهش روشنایی روز ، باعث افزایش تولید هورمون خاصی در بدن به نام ملاتونین می شود که به فرآیند خوابیدن کمک کند ، چون بدن آن را در شب و در خلال خواب ، آزاد می کند .

این دو باهم ، یعنی کمبود سروتونین که باعث هماهنگی و همکاری سلول های عصبی می شود و افزایش ملاتونین که بدن را به حالت خواب می برد باعث اختلال عاطفی فصلی می شود .

افزایش احساس رضایت از زندگی با ورزش

هرگاه احساس افسردگی کردید باید از نظر جسمی خود را فعال نگه دارید تا انرژی‌ اضافی ذهن خود را تخلیه کنید . احساس افسردگی ، انرژی منفی زیادی را در ذهن شما آزاد می‌کند که سبب تضعیف اشتیاق و امید نسبت به زندگی و کار می‌‌شود .

همچنین ، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند و زمینه را برای ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها فراهم می‌سازد . این انرژی منفی با فعالیت بدنی شدید به بهترین نحو تخلیه می‌شود . هر فعالیتی که دوست دارید را انجام دهید ، فرقی نمی‌کند این فعالیت چقدر بزرگ و یا در نزد دیگران ارزشمند باشید ٬ مهم لذت بردن شما از این فعالیت است .

 

درمان افسردگی با ورزش

سخن پایانی

همان‌طور که می‌دانید افسردگی یک بیماری با درجات مختلف است و معمولا افسردگی بالینی نسبت به انواع دیگر افسردگی ، شدیدتر است و پروسه‌ی درمانی آن با روان‌درمانی و تجویز دارو همراه است . تحقیقات نشان می‌دهند ورزش در درمان افسردگی‌های خفیف تا متوسط نقش مؤثرتری دارد .

از آنجایی که مبتلایان به افسردگی به حمایت اجتماعی بیشتری نیاز دارند ، بنابراین شرکت در کلاس‌های ورزشی مختلف می‌تواند ابعاد دیگری از تاثیر ورزش بر افسردگی را نمایان کند . البته می‌توانیم با یک دوست نزدیک یا با شریک زندگی‌مان ورزش کنیم ، اما مهم این است که بتوانیم با جامعه ، افراد آن و آنچه بیرون از ماست یک ارتباط مؤثر برقرار کنیم . به همین دلیل با شرکت در باشگاه‌های ورزشی ، تاثیر ورزش بر افسردگی چند برابر می‌شود ، اعتماد به نفس‌مان افزایش می‌یابد ، احساس آرامش خواهیم کرد و این خیلی مهم است که بدانیم اطرافیان‌مان پشتیبان ما هستند و دوست دارند به ما کمک‌ کنند .

تمرینات فیزیکی به صورت غیر مستقیم و مستقیم بر احساس افسردگی تأثیر می‌گذارد و می‌تواند موجب کاهش استرس و کمک به خواب راحت شبانه شما شود . به همین دلیل است که ورزش مورد علاقه شما می‌تواند به درمان افسردگی شما کمک کند .

همین که شما برای این مقاله وقت گذاشتید و به فکر ورزش‌کردن افتادید ، به شما تبریک می‌گوییم ! شما لیاقت یک زندگی شاد را دارید .