پرو شیر کازئین کاله پرو

ورزش شدید فواید بسیار و البته یک عیب عمده دارد: می‌تواند از نظر فیزیکی غیرقابل تحمل باشد که همین موضوع در بسیاری موارد فرد را از شروع یا ادامه یک ورزش جدی منصرف می‌کند. معهذا، یک مطالعه جدید نشان داده گوش کردن به موسیقی ممکن است یک ورزش سخت را راحت‌تر کند یا افراد را ترغیب کند پیگیرانه‌تر و جدی‌تر به ورزش روی بیاورند.
در سال‌های اخیر ورزش‌های سخت، به‌خصوص از نوع تمرینات شدید دوره‌ای، مورد توجه بسیاری از دانشمندان و مربیان ورزشی بوده است. ورزش‌های سخت دوره‌ای، عبارت از دوره‌های کوتاه‌مدت تمرینات دشوار و فرسایشی همراه با دوره‌های استراحت. مطالعات گذشته نشان داده مراحل 15 یا 20دقیقه‌ای ورزش دوره‌ای به همان اندازه‌ی ورزش‌های طولانی‌مدت متعادل و مداوم و مقاومتی موجب بهبود تناسب اندام می‌شود و ریسک ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد. به عبارت دیگر ورزش شدید دوره‌ای فقط با اختصاص زمانی کوتاه یک تناسب اندام مطلوب را نوید می‌دهد.
همان‌طور که همه تجربه کرده‌ایم این ورزش‌ها در زمانی کوتاه به سرعت یاد گرفته می‌شوند، اما ادامه آنها دشوار است. استارک، دانشجوی دکترای دانشگاه مک‌مستر که مدیریت یک مطالعه درباره اثر موسیقی برکاهش احساس خستگی پس از ورزش را به عهده دارد می‌گوید: «بسیاری از مردم از این ورزش‌ها متنفرند. اگر امکان داشت راهی پیدا می‌کردیم که افراد را متوجه این موضوع کنیم که به ‌هر حال می‌توان از ورزش لذت برد. شما نمی‌توانید شدت ورزش را کم کنید، ولی مزایای فیزیولوژیک آن را از دست ندهید، اما شاید بتوان درک افراد را در مورد سختی ورزش تغییر داد». همین نکته بود که توجه او و همکارانش را به عامل موسیقی جلب کرد. مطالعات بسیاری در گذشته نشان داده گوش دادن به موسیقی تجربه افراد را در مورد ورزش تغییر می‌دهد. همان‌طور که بسیاری از افراد می‌گویند گوش کردن به موسیقی شاد موجب می‌شود که ورزش را ساده‌تر و کمتر خسته‌کننده احساس کنند.
به جز مطالعاتی که درباره ورزش‌های استاندارد مقاومتی انجام شده مانند 30 دقیقه یا بیشتر پیاده‌روی تند یا دوچرخه‌سواری، تعداد محدودی تاثیر موسیقی را در ورزش سخت دوره‌ای بررسی کرده‌اند، شاید به این دلیل که بسیاری از متخصصان امر ورزش، در مورد موثر بودن این‌گونه ورزش‌ها مطمئن نیستند. بسیاری از دانشمندان بر این باورند که فرد درحال ورزش از صدای فیزیولوژیک تنفس تند و خستگی عضلانی به ستوه آمده و افزودن موسیقی تاثیر چندانی نخواهد داشت، اما این استدلال‌ها استارک و همکارانش را متقاعد نکرد. بنابراین او برای یافتن جواب، 20 داوطلب سالم و جوان را که هیچ‌کدام تجربه ورزش سخت دوره‌ای را نداشتند انتخاب کرد. سپس به آنها یاد داد چگونه سخت ورزش کنند. رژیم غذایی داوطلبان ساده بود. آنها با استفاده از دوچرخه‌های ثابت، 4 دوره 30 ثانیه‌ای را که آن را «پدال زدن با تمام قوا» می‌نامند، پا زدند. هر یک از داوطلبان تا آنجا که می‌توانست پدال می‌زد و پس از هر دوره 30 ثانیه‌ای 4 دقیقه وقت استراحت می‌گرفت که در این زمان داوطلب می‌توانست آرام پا بزند یا از روی دوچرخه پایین بیاید، بنشیند یا قدم بزند. در طول دوره‌های «پدال زدن با تمام قوا» دانشمندان بازده نیروی پدال زدن داوطلبان را کنترل می‌کردند و از آنها می‌پرسیدند چقدر انجام ورزش فوق سخت بوده و آیا از آن لذت برده‌اند یا خیر؟
پس از آزمایش فوق، از هر یک از داوطلبان لیست آهنگ‌های مورد علاقه‌شان را گرفتند و آهنگ‌ها را برای تک‌تک افراد آماده کردند. پس از آزمایش اول، داوطلبان 2 بار دیگر همان ورزش سخت دوره‌ای را انجام دادند. بار اول آنها به موسیقی مورد علاقه‌شان گوش کردند و بار دوم بدون موسیقی، ورزش کردند. پس از آن محققان بازده نیروی دوچرخه‌سواران را با هم مقایسه کرده و احساس آنها را از دشواری کار ثبت کردند. همه داوطلبان گفتند ورزش سخت بوده است. در واقع احساس آنها درباره سختی ورزش تقریبا مشابه بود چه دفعه اول که به موسیقی گوش کردند و چه دفعه دوم که بدون موسیقی ورزش کردند.
نکته جالب اینجاست که بازده نیروی آنها در مرحله‌ای که با موسیقی ورزش می‌کردند بیشتر بود. در مرحله اول، با موسیقی، شدیدتر پدال زده بودند، اما احساس خستگی نکرده بودند. بدون موسیقی، داوطلبان میزان سختی ورزش را در مقیاسی از 0 تا 10، 8 اعلام کردند. نتیجه آنکه، هر دوره ورزش همراه با موسیقی همان میزان سختی را داشت، اما آنها در دوره 30 ثانیه‌ای شدیدتر پدال زده بودند. با موسیقی شدت افزایش یافته بود اما احساس سختی کار افزایش نیافته بود. پس از اتمام آزمایشات، نظرسنجی نشان داد که تمام 20 دوچرخه‌سوار گفتند اگر خود آنها شخصا بخواهند ورزش سخت دوره‌ای انجام دهند، حتما با موسیقی ورزش خواهند کرد.
اینکه چگونه موسیقی در طول انجام ورزش سخت روی عملکرد و احساس فرد تاثیر می‌گذارد مشخص نیست، اما احتمالا ورزش واکنش‌های ورزشکار را تحریک می‌کند. بدن به ریتم موسیقی با یک شتاب فیزیولوژیک پاسخ می‌دهد که آن را برای پاسخ به نیاز دوره‌های ورزش آماده می‌کند. ممکن است افراد موسیقی را با این امید گوش کنند که پیام‌هایی را که از بدن خود مبنی بر سختی کار می‌گیرند، نشنوند. البته موسیقی تمام آن پیام‌ها را حذف نمی‌کند، اما ممکن است آن را کاهش داده و شما را به ادامه مرحله بعد بیشتر علاقه‌مند کند.