پروتونیک کاله پرو

در مقالات گذشته گفتیم که باید سعی کنید در باشگاه ورزشی، تمریناتتان را بدون اذیت کردن دیگران انجام داده و به اتمام برسانید. اما خو گرفتن با محیط باشگاه، با معاشرت با دیگران خیلی راحت‌تر خواهد بود. در حقیقت اگر می‌خواهید با باشگاه ورزشی‌تان خو بگیرید، باید زبان باشگاه‌های ورزشی را بلد باشید!

بر همین مبنا، تصمیم گرفتیم تا در این مقاله شما را با ۲۱ اصطلاح مخصوص باشگاه‌های ورزشی آشنا کنیم، از تجهیزات ورزشی گرفته، تا حرکات تمرینی و کلمات متداول باشگاهی. همچنین خواهیم گفت که چگونه دستورالعمل اجرای تمرینات یا چیزهایی که می‌شنوید را درک کنید.

خیلی خب، بیایید با چند تا از وسایلی که آنها را روی زمین باشگاه پخش و پلا می‌بینید شروع کنیم:

 

۱ - هالتر :

هالتر یک میله‌ی بلند است که عموما بین ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم وزن دارد، البته ممکن است در برخی از باشگاه‌ها انواع سبک‌ترش را هم بیابید. برای افزایش مقاومت تمرینات، به دو سر هالتر، وزنه‌های بشقابی اضافه می‌کنند. نباید هنگام استفاده از هالتر جو بگیردتان و سنگینش کنید! آسیب دیدن در محیط باشگاه خیلی آسان است.

 

۲ - وزنه‌ی بشقابی :

این‌ها وزنه‌هایی هستند که بر روی اطراف میله‌ی هالتر، یا بر روی دمبل‌های قابل تنظیم سوار می‌شوند. وزنه‌های بشقابی معمولا در وزن‌های ۲.۵، ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰، و ۲۵ کیلوگرمی در باشگاه‌ها پیدا می‌شوند.

 

۳ - سیم‌کش :

یک دستگاه سیم‌کش، شامل انواع دسته‌ها مانند یک میله‌ی صاف یا یک طناب است، که توسط یک کابل به یک قرقره، و پس از آن به چندین وزنه متصل است. با استفاده از مجموع دسته و کابل و قرقره، می‌توانید وزن زیادی را تحمل کرده و حرکات مختلفی را در محدوده‌های حرکتی متفاوت انجام دهید. حرکاتی که انجام دادنش توسط هالتر یا دمبل، نشدنی است.

 

۴ - SPOT :

یعنی به عنوان حریف تمرینی هوای کسی رو موقع وزنه زدن داشتن

 

۵ - وزنه‌های آزاد :

هر چیزی که طوری طراحی شده است که قابل اتصال به چیزی مانند قرقره یا ماشینی نیست، می‌توانید آنرا وزنه‌ی آزاد بنامید. بنابراین این عبارت دمبل، هالتر، توپ‌های کوچک یوگا، کتل‌بل، و هر چیزی که می‌توانید آنرا بردارید و تمرینی را با استفاده از آن اجرا کنید را شامل می‌شود. البته به شرط اینکه یک وزنه باشد! خوب است که در تمرین‌هایتان از وزنه‌های آزاد بهره ببرید، چرا که به ثبات و افزایش تعادل عضلاتتان خیلی کمک خواهند کرد.

 

۶ - ماشین اسمیت :

این وسیله که اسمش را از مخترع خود به ارث برده است، تشکیل شده از یک هالتر، که بر روی مسیری ثابت حرکت می‌کند، و باعث خواهد شد تا مطمئن شوید که هالتر فقط به طور عمودی و در مسیری کنترل شده حرکت می‌کند. می‌توانید هنگامی از ماشین اسمیت استفاده کنید که بخواهید تمرینات پرس یا لیفت سنگین با هالتر انجام دهید، اما کسی را ندارید که کمکتان کند.

 

۷ - Stack (استک) :

در ماشین‌ها و سیم‌کش‌ها، وزن و مقاومت تمرین توسط استک‌ها فراهم می‌شوند، که معمولا مکعب شکل بوده و روی هم دیگر چیده شده‌اند. شما می‌توانید توسط یک پین، مقاومت مورد نظرتان را در بین استک‌ها تعیین کنید. نکته‌ی جالب این است که، به مصرف چند مکمل به طور همزمان نیز واژه‌ی استک اطلاق می‌شود. مانند ECA Stack، که در آینده به آن خواهیم پرداخت.

در ادامه‌ی مقاله، اصطلاحاتی را آورده‌ایم که احتمالا در دستورالعمل تمرینات خود، یا در کتاب‌ها و مجلات ورزشی به آنها بر می‌خورید:

 

۸ - ریکاوری :

زمانی که تمرینی انجام می‌دهید، به نقطه‌ای می‌رسید که به چندین ثانیه یا دقیقه احتیاج پیدا می‌کنید تا کمی استراحت کنید. به این زمان، اصطلاحا دوره‌ی ریکاوری می‌گویند که معمولا بین ۳۰ ثانیه تا چند دقیقه طول می‌کشد.

 

۹ - Reps یا Repetitions (تکرار) :

منظور از تکرار، تعداد دفعاتی است که یک حرکت را انجام می‌دهید، که معمولا با توجه به نوع تمرینی که انجام می‌دهید بین ۳ تا ۳۰ متغیر است.

 

۱۰ - Sets (ست) :

یک ست، گروهی از تکرارهاست، و معمولا تمرین‌هایتان بین ۲ تا ۸ ست انجام خواهند شد. بعنوان مثال، برای تقویت عضلات باسن، ممکن است ۳ ست ۸ تایی تمرین اسکات داشته باشید.

 

۱۱ - تمپو :

امروزه بسیاری از کتاب‌های تمرینی، مجلات، یا برنامه‌های ورزشی، به تمپوی تمرین نیز اشاره دارد. اگر بخواهیم ساده بگوییم، منظور از تمپو سرعت بلند کردن وزنه در هر تکرار است. بعنوان مثال، اگر بلند کردن یک وزنه برای شما ۳ ثانیه طول بکشد، ۱ ثانیه وزنه را در بالا نگاه دارید، و ۲ ثانیه هم طول بکشد تا وزنه را پایین بیاورید، تمپوی تمرین شما ۳:۱:۲ خواهد بود.

 

در آخر هم، ممکن ست این اصطلاح‌ها نیز در باشگاه به گوشتان بخورد:

۱۲ - خالی کردن عضله :

وقتی که از اصطلاح خالی کردن عضله در محیط‌های ورزشی استفاده می‌شود، معنی‌اش آن است که شما به نقطه‌ای از خستگی عضله رسیده‌اید که دیگر توانی در عضله‌تان نیست. این شرایط معمولا برای تمریناتی که هدفشان عضله‌سازی است طراحی می‌شود.

 

۱۳ - BAR :

میله هالتر که وزنه ها رو روی اون سوار میکنن و در اشکال مختلف وجود داره

 

۱۴ - PR یا PB :

این دو اصطلاح، مخفف Personal Record و Personal Best هستند. این عبارات زمانی به کار می‌روند که قرار است به یک موفقیت شخصی دست یابید، مثل دویدن ۵ کیلومتر در ۲۰ دقیقه، یا بدست آوردن توانایی اجرای پرس سینه‌ی ۱۰۰ کیلویی.

 

۱۵ - SHREDDED OR RIPPED :

به بدن کسی گفته میشه که در عین عضلانی بودن چربی بسیار کمی دارد و خطوط بین عضلات و رگهای آن مشخص است

 

۱۶ - BARBELL :

به هالتر گفته میشه که یا با میله بلند برای تمرینات پرسی و یا با میله متوسط برای تمریناتی مثل جلو بازو کاربرد داره

 

۱۷ - PLATE :

به وزنه دیسک گفته میشه که از یک و بیست و پنج صدم شروع میشه به بالا

 

۱۸ - CLIP OR COLLAR :

گیره ای که بعد از دیسک روی هالتر زده میشه تا مانع از افتادن وزنه بشه

 

۱۹ - BATTLE ROPE :

به تمریناتی گفته میشه که در اون با ایجاد موج در طناب سنگین عضلات خودتون رو درگیر میکنید

 

۲۰ - CARDIO :

به تمریناتی گفته میشه که هدفشون افزایش ضربان قلبه که عمدتا شامل تمرینات هوازی میشه

 

۲۱ - DOMS :

به درد ناشی از تمرین (درد بعد از تمرین) گفته میشه که معمولا بین 24 تا 72 ساعت طول میکشه و اینجور مواقع انجام یک هوازی سبک خیلی زودتر مشکل رو حل میکنه ...

 

آیا شما هم اصطلاحاتی را می‌شناسید که در محیط باشگاه‌های بدنسازی به کار می‌رود؟ نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.